Skiing in Alps

Трябва да съм бил първи или втори клас, когато за пръв път обърнах внимание на приказките в къщи за някакви много високи планини с много сняг и безбройни лифтове и безкрайни писти. Фантастични истории - как баща ми (тогава студент в Мюнхен) тръгнал от Швейцария с няколко приятели, качили се там някъде си, много високо и се спуснали със ските в Италия, купили си тютюн защото там бил по-евтин и се върнали в Германия пак през планината. Ами граници, визи, митници – не споменавха такива затруднения.
Тогава забелязах една голяма черно-бяла снимка в алуминиева рамка, която от години висеше над бюрото на баща ми. Малко китно селце със стърчаща камбанария на църква, сгушено под един много висок връх, със сигурност по висок от Черни връх, а може би и от Мусала. По-късно Народната власт благородно ни показваше някое и друго голямо ски-състезание в Кицбил или Шамони. И така се роди мечтата – да карам ски в Алпите, да се спусна по най-известните писти, да пътувам от едно място до друго, нагоре с лифтовете, надолу със ските по безкрайно дългите писти, толкова дълги, че когато стигнеш забравяш кога си тръгнал – както казваше баща ми.
Напълно несъстоятелна мечта за онова време, но ето че нещата се промениха и 50 години по-късно започнах да я осъществявам.


2008, Saalbach-Hinterglemm, AU          2011, Stubai, AU          2012, Schladming, AU         2013, Zermatt, CH

        2014, Serfaus, AU         2015, Chamonix, FR          2016, Marilleva, IT        2017, Saas Fee,CH          

2018, Soelden, AU        2019, Sella Ronda, IT          2020, Flims-Laax, CH


 

Free Joomla templates by L.THEME